Om skolan

Lokaler

Efter ett år i Ellen Key-skolan i Spånga har vi äntligen hittat Carlgrenskas permanenta lokaler! Vi ligger mitt i Högdalens centrum, 50 meter från tunnelbana och bussar med snabba resvägar nästan var som helst i Storstockholmsområdet. På skolan har vi hemklassrum, ateljé och matsal. Idrott har vi i Högdalshallen som ligger på nära gångavstånd till skolan. Laborationer i NO har vi i Martinskolans lab-sal i Hökarängen, hos dem använder vi även deras fina trä- och metallslöjdssalar. Dit åker man med buss på 7 minuter.

Rektor

Solange Murphy

Samarbeten

Carlgrenska samarbetar med Kulturhuset och Lava, Moderna Museet, Stadsteatern, Unga Klara, Dramaten, och Världskulturmuseerna. Det innebär att elever och lärare ofta bjuds in till föreställningar och event på dessa ställen, något som skolan är mycket tacksam för.

Följande lärare undervisar på skolan:

solange
Engelska – Solange Murphy

Sanna-Tavares
Bild, arkitektur, teaterhistoria samt kulturhistoria. – Sanna Tavares

britta-drakenberg
Biologi – Britta Drakenberg

johan-bohm
Trä- och metallslöjd. Skyddsombud. – Johan Bohm

NO-ämnen, matematik och engelska – Tim Gayton
Svenska & SO – Christian Ottesen
Eurytmi – Susanne Fonser
Idrott & Hälsa – Per Linden Thell

Organisation
Skolan drivs av en ideell förening med följande styrelse:

Gudrun Larsson, ordförande
Solange Murphy, ledamot
Rolf Ekvall, ledamot

Jessica Thorell, adjungerad

Rådgivare: Britta Drakenberg och Nils Dunkars.

Skolans mat
Skolan får mat från Eco Food Catering, en liten cateringfirma som lagar all mat i sitt kök i Älvsjö och kör ut den till oss. Varje dag finns mat för allätare, vegetarianer och veganer, samt rikligt med sallad och grönsaker.

Namnet
Carlgrenska Waldofgymnasiet har tagit sitt namn för att hedra makarna Birgitta och Frans Carlgrens pedagogiska gärning och långa hängivna arbete för att utveckla och stärka waldorfskolan i Sverige.

Top